Підтримати

Чернігівщина стає більш прозорою на рівні бюджетів міст

Громадськість досягла поставленої мети! «Нові правила фінансової гри», доступні для користування як депутатам, так і громадянам, з’явились в Чернігові та Ніжині.  Ці міста першими на Чернігівщини отримали Бюджетні регламенти – інструмент, який впорядковує бюджетний процес.

Сьогодні, 31 березня 2016 року, депутати Чернігівської міської ради 39 голосами «ЗА» проголосували за Бюджетний регламент Чернігівської міської ради. Вчора, 30 березня 2016 року, депутати Ніжинської міської ради, 36 голосами «ЗА» проголосували за Бюджетний регламент Ніжинської міської ради.

Є чим пишатись – ціль досягнута на 100%. Популізм відсутній – є тільки прагматизм – громади міст тепер матимуть доступ до формування бюджету міста та його раціонального розподілення. 6 місяців копіткої роботи не пройшли даром – круглі столи, робота в депутатських комісіях, інформаційні зустрічі та кампанії, дебати, спільне обговорення з депутатським корпусом під час телевізійних передач і заплановане стає реальним.

Бюджетний регламент дозволить громадськості активно долучитися до бюджетного процесу не тільки на етапі контролю за використанням бюджетних коштів, але й безпосередньо під час того, коли депутати будуть визначати, куди, скільки та з якою метою витрачати кошти.

Експерти громадських організації Центр «Доброчин» та Чернігівський Центр Прав Людини дякують всім депутатам та громадським активістам, які приймали активну участь у розробці, пропагуванні та голосуванні.

Проект «Бюджетний процес – під контроль громади» реалізується Центром «Доброчин» в рамках програми «Ціна держави», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з CASE-Україна за фінансової підтримки Європейської Комісії.