Підтримати

Чернігівська молодь знає, що протидіяти корупції потрібно спільно

Чернігівський Центр Прав людини провів освітній тренінг «Вчимося жити без корупції» для молоді Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка 07 грудня 2017 року.

Багато хто з власного досвіду знає про хабарництво, протекціонізм і побори. Але хто насмілюється відкрито говорити про них? Як правило, розмови про корупцію не виходять за межі. Проблема і досі перебуває в тіні. Замовчування не розв’язує проблеми, а лише ускладнює її.

На початку тренінгу студенти вчилась визначати що таке корупція, корупційні дії та ознаки цього злочину. Адже корупція це не тільки погані випадки, коли чиновники знімають гроші для власної вигоди. Вона включає також і випадки, коли ціла система не працює добре, і звичайні люди приречені давати хабарі за отримання чогось – від ліків до ліцензій.

Як реагувати та впливати на явище корупції? Після дискусії студенти дійшли висновку, що діяльність виключно у власних інтересах, не враховуючи інтереси суспільства, не сприятиме подоланню тієї чи іншої проблеми. Діяти потрібно разом, а роль кожного з нас полягає у готовності співпрацювати та переконувати інших.

Даний тренінг допоміг молоді підвищити свій рівень правових знань щодо наслідків корупції та покращити компетенції власного правового захисту та протидії хабарництву.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами на публічній сторінці проекту  https://www.facebook.com/razzdolkor/ в соціальній мережі Facebook.

train01 train06 train09 train10 train15 train22 train23 train27