Підтримати

Досвід успішного впровадження естонських технологій для української молочної галузі

 

Група експертів з Університету Природничих Наук республіки Естонія перебувала на Чернігівщині з 11 по 15 грудня. Це вже другий візит європейських фахівців на Чернігівську землю в цьому році.

Представники громадського сектору  та керівники 4 підприємств Чернігівщини (ферми ТОВ СП «Агродім  – керівник Супрун Аталтолій, ПАТ «Блок-Агросвіт» – Малюта Віталій, СТОВ «Тупичівське» – Авдєйко Володимир, ПОСП «Жадьківське» – Шептун Сергій ) презентували потенціал своїх підприємств в сфері молочного виробництва, а також заявили про наміри впроваджувати на Чернігівщині успішний європейській досвід та нарощувати обсяги виробництва молока за рахунок динамічного розвитку технологій виробництва.  Всі зійшлися на тому, що набуті в Естонії знання та впровадження нових технології, безумовно, допоможуть в розвитку молочної галузі Чернігівщини.

Підприємці зацікавлені у поглибленні та активізації взаємного співробітництва з Естонією в молочній галузі, адже естонські компанії мають багаторічний успішний досвід роботи на Європейському просторі. Також Чернігівщина має потенціал щодо нарощування виробництва молока і молочних продуктів. Це стосується високих стандартів якості молочних продуктів, що виробляються в нашому регіоні.

І для нас, і для наших партнерів з Естонії основна концепція всіх заходів проекту – це впровадження нових європейських підходів, що зробить  Чернігівщину сильним гравцем на українському та європейському аграрному ринку.

Даний візит проходив в рамках реалізації спільного естонсько-українського проекту спілки громадських організацій «Народна Рада Чернігівщини». Проект має на меті впровадження успішної економічної моделі конкурентоспроможного та екологічного молочного стада на сільськогосподарських підприємствах Чернігівської області.

Діяльність проходить за підтримки МЗС Естонії.

 

est-dairy 001 est-dairy 023 est-dairy 038