Підтримати

Городнянська громада покращує стан справ в сфері охорони довкілля

Городнянська територіальна громада та Центр “Доброчин” розпочинають реалізацію проєкту, направленого на покращення стану справ у сфері охорони довкілля в Городнянській громаді.

4 листопада 2021 року відбулось засідання робочої групи проєкту з питань оновлення Стратегії в частині охорони довкілля та її подальшої практичної реалізації.

01 03

Згідно дослідження, проведеного Програмою розвитку ООН у лютому 2020 року, 86% українців переконані, що влада приділяє недостатньо уваги вирішенню екологічних проблем. Чимало питань з охорони довкілля можуть і повинні вирішуватись на місцевому рівні. Це дає змогу врахувати екологічні інтереси населення при прийнятті рішень. Також екологічні практики мешканців громад все ще потребують особливої уваги як з боку влади, так і громадських організацій.

Охорона довкілля – назріле питання для Городнянської громади і потребує вирішення. Для покращення екологічної ситуації однозначно мають бути комплексні рішення, які включають виховання екологічної свідомості, корпоративну соціальну відповідальність бізнесу, пропагування «еко» продуктів та товарів, посилення відповідальності за забруднення, співпраця влади з місцевим населенням, тощо.

02

Діяльність має на меті внесення змін (оновлення) до Стратегії сталого розвитку Городнянської ОТГ на 2019–2027 роки в частині охорони довкілля та більш ефективна практична реалізація Стратегії.

Для активної участі місцевого населення у розробці змін (актуалізації) до поточної Стратегії в частині охорони довкілля та лобіювання прийняття напрацьованих змін будуть проведені 10 «картувань» екологічних проблем громади в місті та периферійних селах територіальної громади. Результатом стануть формалізовані потреби у внесенні змін до Стратегії ОТГ в частині охорони довкілля.

Для кращого рівня обізнаності мешканців, бізнесу та влади щодо ефективності управління сферою охорона довкілля та шляхів формування практичних навичок екологічної поведінки будуть проведені просвітницькі ЕКО Лікбези, Кава зустрічі, інформаційні зустрічі, публікації в соціальних мережах та фінальна прес конференція.

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».