Підтримати

Громади на Чернігівщині працюють над залученням молоді до розвитку та відновлення територій

П’ять спільних робочих зустрічей молодих активістів з місцевою владою пройшли в територіальних громадах Чернігівської області з 23 по 30 серпня 2023 року.

Ознайомчі зустрічі відбулися у Менській, Сновській, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області, які стали учасниками ініціативи.

01 02

Під час спілкування Олександр Підгорний розповів про мету і завдання проєкту, а також про заходи, які планується проводити.

Мета таких заходів: пояснити, наскільки важливо створити інфраструктуру для участі молоді у процесах відновлення. Адже залучення молодих людей до зусиль з відновлення є запорукою сталого та інклюзивного відновлення.

Зокрема йшлося про модернізацію (приведення у відповідність до сучасного стану) положення про молодіжну раду, субгрантування (надання підтримки на реалізацію молодіжної ініціативи в громаді), а також навчальних заходів для молоді.

18 21 22

Спілкування з молоддю показує, що в них є бажання долучатися до процесу відновлення в своїй громаді. Але питання полягає в тому, що вони не мають чіткого уявлення, як саме можна долучитися до цього процесу та яким може бути їхній внесок. Тому важливо не тільки пояснити молоді, що таке процес відновлення та які напрямки він охоплює, а також запропонувати молодим людям чіткі й зрозумілі можливості залучення до нього.

З одного боку, проект пропонує дії, що створюють інфраструктуру для участі вразливих груп (дітей/молоді) у процесах реконструкції та відновлення. З іншого боку, він спрямований на розширення можливостей дітей/молоді та здатність реалізовувати молодіжні дії в громадах. Це забезпечить подальше залучення молоді до відновлення та реконструкції.

Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».

07 08 11 12