Підтримати

Громадяни долучаються до реалізації реформи освіти в Куликівській громаді

Експерти Центру «Доброчин» та батьки школярів Куликівської громади говорили про важливість якості навчання дітей на інформаційній зустрічі в селі Дрімайлівка 28 листопада 2018 року.

Для забезпечення якості потрібно розуміти як ефективного управляти освітою у громаді і що потрібно самій громаді. Протягом декілька місяців експерти збирали дані та аналізувати ситуацію, що склалася в громаді – наскільки спроможні навчальні бази, які штати вчителів, наскільки управлінський персонал здатний належно виконувати завдання, тощо.

За результатами аналізу було складено Сценарій реформування освіти в громаді, який наразі активно обговорюється з усіма зацікавленими сторонами – владою, вчителями і батьками.

Зустріч проходила у форматі діалогу. Найбільше і батьків, і вчителів, цікавило чи є майбутнє у Дрімайлівської школи і як їх дітям забезпечити якісну освіту. І щоб вчителям було гарантовано місце працевлаштування, і батьки були заспокоєні, що в навчальному закладі підтримуються високі стандарти навчання і випускники будуть конкурентоспроможні у майбутньому.

Учасники також жваво обговорювали такі питання як – скільки опорних шкіл потрібно громаді, на базі яких шкіл вони мають бути розташовані, чи бути філією опорної школи вигідно для вчителів і учнів, чи зручно буде організовано підвіз учнів до шкіл, і як саме обрати який варіант розвитку освітньої мережі є найбільш прийнятним для громади?

Ефективна комунікація і залучення громади до реформування освіти насправді складні завдання, але вони є надзвичайно важливими для врахування інтересів всіх сторін і запобігання конфліктів в майбутньому.  Громада, яка розуміє та підтримує реформу освіти і не тільки, бере на себе частину відповідальності за її результати.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами у відкритій групі ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ = САМООРГАНІЗАЦІЯ https://www.facebook.com/groups/samoorg2015/, а також на публічній сторінці ГО «Центр Доброчин»  https://www.facebook.com/Dobrochyn/ в соціальній мережі Facebook.

Проект проходить завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні».

01 02 03 04 05 06