Підтримати

Менська громада працює над створенням антикорупційної еко-системи

Що таке Антикорупційна програма та які переваги її прийняття – такі питання жваво обговорювались з представниками місцевої влади Менської ОТГ на інформаційній зустрічі, яка пройшла 17 лютого 2020 року.

Розпочинаючи зустріч, керівник проекту Наталія Дрозд коротко представила мету та завдання проекту, направленого на створення сприятливого антикорупційного середовища у 8 ОТГ Волинської, Львівської, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

0306

Це передбачає запровадження та застосування антикорупційних політик на місцевому рівні, роз’яснення діючого антикорупційного законодавства, надання ефективних публічних інструментів нагляду та підвищення рівня обізнаності громадян і формування антикорупційної свідомості.

Експерти Олександр Підгорний та Сергій Нестеренко пояснили, що антикорупційна програма це звичайна цільова програма і що дуже важливим у програмі є те, що в ній чітко виписана ідентифікація корупційних ризиків, їх виявлення, оцінка, а також заходи щодо їх мінімізації. Така програма потрібна кожній ОТГ, яка формує сучасне європейське управління. Адже антикорупційна програма лежить в основі подальших кроків для розбудови та розвитку ОТГ.

Під час обговорень, учасники зазначили, що зацікавлені в тому, аби антикорупційні механізми були не тільки декларованими, а й стали реальними інструментами системи протидії корупції в усіх сферах діяльності громади.

Зі свого боку ГО Центр Доброчин буде підтримувати нові об’єднані громади у розробці комплексних рішень для запобігання корупції. Пропонуємо долучатись до активностей у разі зацікавлення.

0507

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

*Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр «Доброчин» (Чернігівська область), Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики (Дніпропетровська область).