Підтримати

Менська громада приєдналась до кампанії “Перегони до нуля”

Центр “Доброчин” та Менська громада розпочинають реалізацію нового проекту щодо протидії змінам клімату в рамках кампанії «Гонка до нуля» за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

mena

“Гонка за нулем” – це глобальна кампанія, що проводиться з метою згуртування керівництва та підтримки бізнесів, міст, регіонів та інвесторів для переходу до нульових викидів вуглецю. Усі члени кампанії прагнуть до однієї загальної мети: швидко та справедливо скоротити викиди у всіх сферах діяльності відповідно до Паризької угоди, з прозорими планами дій та чіткими короткостроковими цілями.

Досягнення чистого нуля – це не те ж саме, що ліквідація всіх викидів. Це означає забезпечення того, щоб будь-який вуглекислий газ, що утворюється в результаті діяльності людини, або інші викиди, пов’язані зі зміною клімату, які не можуть бути усунені, були видалені з атмосфери якимось іншим способом. Це можна зробити природним шляхом, наприклад, шляхом відновлення лісів, які висмоктують CO2 з повітря. Або ж це можна зробити за допомогою технології, яка може вловлювати та зберігати викиди від електростанцій і заводів або безпосередньо вловлювати CO2 з атмосфери.

Менська громада на Чернігівщині нещодавно приєдналася до сотень міст по всьому світу в спільних зусиллях скоротити викиди CO2 і досягти вуглецевої нейтральності. Після приєднання до кампанії “Перегони до нуля” (#RaceToZero) перший крок Менської ОТГ – це збереження та відновлення місцевих лісів.

Місцева влада також працюватиме над приведенням муніципальної політики та нормативних актів у відповідність до національного законодавства щодо збереження довкілля, а також Паризької угоди про зміну клімату. Громада прагне скоротити рівень викидів СО2 вдвічі до 2030 року та досягти їхнього нульового балансу до 2040-х років.

Велика Британія з гордістю підтримує орієнтовану на збереження клімату роботу у Менській громаді в рамках проекту з популяризації кампанії “Перегони до нуля”, яка має важливе значення у глобальній боротьбі із зміною клімату та в зусиллях обмеження потепління планети максимум на 1,5°C.