Підтримати

Мешканці с. Макошине Менської ОТГ долучились до «картування» екологічних проблем громади

eco

24 листопада 2020 року активні мешканці смт Макошине, Менська ОТГ, взяли участь в екологічному картуванні, організованому ГО Центр «Доброчин» в рамках проєкту «Ефективне комплексне управління охороною довкілля в Менській ОТГ».

Еко-картування громад – це процес визначення поточного екологічного стану громади, до якого залучаються не тільки влада і експерти, але й мешканці. Це перший з п’яти заходів, які також пройдуть в селах Дягова, Ліски, Феськівка та Величківка.

Розпочинаю захід, керівник проєкту Олександр Підгорний зазначив, що метою цих зустрічей є отримання детальних даних про існуючі екологічні проблеми в громаді, зокрема не тільки в центральній садибі, але і в приєднаних селах, а також відобразити ставлення мешканців до еко-проблем.

Під час зустрічі, учасники відповідали на наступні питання та позначали відповіді на карті селища.

  • Якими є екологічні проблеми вашої території?
  • Які шляхи вбачаєте у їх вирішенні?
  • Що здатні запропонувати?

Успішна та сучасна екологічна політика не може бути результатом дій лише місцевої влади. Це результат взаємодії та співпраці ОМС та громади, а також різних суспільних груп.

Тому відповідальність за екологічні питання лежить не лише на ОМС, але й на громаді. Однак спочатку громада має їх окреслити, виділити серед них першочергові та другорядні, дорогі та бюджетні. А вже потім треба шукати шляхи їх вирішення та складати плани фінансування.

Адже чим більше громада усвідомлює види екологічних проблем та їх масштабність, тим активніше намагається їх вирішити. Така діяльність забезпечує активну участь мешканців Менської громади до визначення основних еко-проблем в ОТГ.

 «Проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

 EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

 Матеріали, опубліковані на цій сторінці, є виключною відповідальністю ГО Центр Доброчин та необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу або Міжнародного фонду «Відродження».