Підтримати

Молодь Чернігівщини вчиться жити без корупції

Студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка вчилась протидіяти корупції на освітньому тренінгу «Вчимося жити без корупції!», який провела ГО «Чернігівський Центр Прав людини» 06 грудня 2017 року.

Молоде покоління доволі толерантно ставиться до хабарництва і вважає його швидким і зручними способом  розв’язання проблем. В багатьох випадках люди віддають перевагу корупційним методам вирішення проблеми через брак інформації щодо законних шляхів рішення та відсутність знань про свої права та механізми їх захисту.

Як це не прикро, але ніхто особисто не замислюється про власну відповідальність за катастрофічні показники рівня корупції. Така позиція молоді, якій творити майбутнє країни, звично віддаляє перспективу подолання корупційних відносин у суспільстві.

На тренінгу учасники вчились говорити про таке соціальне явище як корупція, детально розглядали сфери корупції та спілкувались щодо прозорості та корупції в системі освіти. Особливий акцент тренери зробили на правах людини та на нашій відповідальності за наші вчинки.

Молодь визначала, як впливає корупція на порушення прав людини та визначала роль кожного з нас у протидії корупції, розглядала шляхи протидії корупції і як молодь може приймати участь у здійсненні цих шляхів.

Студенти дізнались багато нового про корупцію – звідки вона походить, які причини появи корупції, які наслідки вона має, як існування корупції відображається на якості життя кожного з нас, нашої громади, держави, світу.

Даний тренінг допоміг молоді підвищити свій рівень правових знань щодо наслідків корупції та покращити компетенції власного правового захисту та протидії хабарництву.

Долучайтесь та слідкуйте за новинами на публічній сторінці проекту  https://www.facebook.com/razzdolkor/ в соціальній мережі Facebook.

train005 train023 train026 train029 train037 train051 train053 train063 train104