Підтримати

Молодь Новобілоуської громади опанувала правила мінної безпеки

Понад 40 молодих людей з села Редьківка Новобілоуської громади опанували правила мінної безпеки на 2 навчальних інтерактивних заняттях, які провели експерти ГО «Центр Доброчин» 29 листопада 2022 року.

Тема мінної безпеки актуальна для багатьох українців, особливо для молоді. В населених пунктах,  де проводились бойові дії, або які були під окупацією, працівники ДСНС України щодня вилучають тисячі вибухонебезпечних предметів, тож варто знати і дорослим, і дітям, як себе поводити поруч з ними, щоб не постраждати, а також уміти розрізняти такі предмети в кущах, траві та на землі.

010  007

005 004

002 001

Детонація вибухонебезпечних предметів може статися навіть від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання, тощо. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути, або розібрати предмет, биття по ньому, кидання у відкритий вогонь, або у воду.

У зв’язку з реаліями сьогодення, правила мінної безпеки повинен знати кожен, і не лише дорослі, а й діти.

Під час занять молодь отримала жовто-блакитні браслети «Моя Безпека – Моя Уважність», щоб пам’ятати, що саме їх уважність і є їх найкращою безпекою.

0704 -206 05 01

Молодь засвоїла та буде дотримуватись такого алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечного предмету:

  1. Якщо ти побачиш якийсь невідомий предмет — не підходь!
  2. Не чіпай!
  3. Обережно відійди назад по тій же дорозі!
  4. Повідом про знахідку когось із дорослих або зателефонуй за номером 101 або 102.

Вікторина на знання правил поводження з вибухонебезпечними предметами викликала неабияку цікавість серед учасників та водночас продемонструвала, що більшість молоді недостатньо володіють інформацією в цій сфері.

Мінна безпека: правила має знати кожен!

Проект “Підвищення стійкості та безпеки звільнених територіальних громад Чернігівської області” реалізується ГО “Центр Доброчин” через регрантингову схему підтримки Форуму громадянського суспільства в регіоні. В рамках цієї регрантиногової схеми ФГС СхП підтримує проекти своїх членів, які сприяють досягненню місії та цілей Форуму.

Гранти доступні для громадських організацій з країн Східного партнерства та ЄС. Ключові сфери підтримки: демократія, права людини, економічна інтеграція, довкілля й енергетика, контакти між людьми, соціальна та трудова політика.