Підтримати

Ніжинські ОСНи підвищили свій рівень екологічної свідомості

Актив ОСНів, вуличкомів та небайдужі громадяни підвищили свій рівень екологічної свідомості на освітньому тренінгу “Екологія понад усе”, який провела громадська організація «Центр Доброчин» в місті Ніжин 06 жовтня 2022 року.

Під час заходу, учасники розглянули наступні питання:

  • Чому необхідно мати екологічно відповідальне ставлення до навколишнього середовища та брати свідому участь в екологічній діяльності?
  • Вмикаємо еко-мислення: раціональне використання землі, лісу, атмосфери і водних ресурсів.
  • Поводження з відходами. Роздільний збір та компостування органічних та зелених відходів.
  • Роздільний збір вторсировини.
  • Як мотивувати мешканців відповідально ставитись до поводження з відходами.

N_02 N_01

Учасники відмітили, що неабиякою перешкодою для поширення екологічної грамотної поведінки є те, що мотиви, які спонукають турбуватись про довкілля, мають конкурувати із нагальними потребами та бажаннями.

Ми неохоче визнаємо, що наша особиста поведінка – одна із причин руйнування довкілля, якщо завдані нами збитки не є очевидними. Важливо знати, що очевидними ці збитки стають тоді, коли вже майже неможливо запобігти катастрофі. Ми нарешті повинні усвідомити, що від наявності та стану довкілля залежить якість життя не тільки нашого, а майбутніх поколінь.

N_04 N_03

Жваву дискусію викликало обговорення шляхів вирішення цих питань. Це мають бути комплексні рішення, які включають виховання екологічної свідомості, корпоративну соціальну відповідальність бізнесу, пропагування «еко» продуктів та товарів, посилення відповідальності за забруднення, співпраця влади з місцевим населенням, тощо.

#ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether #EU4USociety #Dobrochyn

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».