Підтримати

Новобілоуська громада створює передумови для підвищення якості освіти

27 січня 2021 року Олександр Підгорний, керівник Ресурсного центру з розвитку місцевої демократії, зустрівся із працівниками відділу освіти Новобілоуської сільської ради по питанням реформування освіти в громаді.

Активну участь в заході брали: керівник відділу Сергій Павліон та фахівці відділу – Оксана Дубчак, Валентина Білан, Олена Карцева. Під час зустрічі визначали можливість виникнення проблем при імплементації реформи місцевого самоврядування та освіти в громаді, запобігання конфліктів в громаді, забезпечення активної участі місцевого населення для запобігання та вирішенню конфліктів в громаді.

Спільною позицією є бажання пошуку консенсусу для покращенням якості освіти та комфорту учнів. Було окреслено кроки оптимізації такі як, реорганізація трьох НВК в с. Редьківка, Хмільниця та Довжик.

Співпраця з Ресурсним центром розвитку місцевої демократії ГО Центру «Доброчин» надає можливість відділу освіти Новобілоуської ТГ спільно провести оцінювання та аналіз спроможності освітньої мережі, розробити необхідні відповідні заходи для покращення якості освітніх послуг, забезпечення освітніх послуг та індивідуальних запитів учнів, а також дітей з особливими освітніми потребами.

Для інформації. Відділ освіти функціонує зі статусом юридичної особи та налічує 5 осіб. Керівник відділу має право підпису документів, печатку підрозділу, але не є розпорядником коштів – всі питання потребують вирішення безпосередньо із залучення фінансово бухгалтерського відділу Новобілоуської сільської ради та особистого підпису фінансового документу головою ТГ.

 Метою проекту “Захист інтересів громад через управління конфліктами”, що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є  участь громадян в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.

2021_ED_NB