Підтримати

Проєкт з відновлення громад Миколаївщини та Чернігівщини

Проєкт з відновлення громад Миколаївщини та Чернігівщини. Саме це обговорили 31 серпня на онлайн-зустрічі учасників американських програм обмінів/стажування з командою коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Презентація проекту .

Так прокоментувала подію голова ГО «Доброчин», Наталія Дрозд»:

«Відновлення територій, постраждалих внаслідок дій російських військових, потребує часу та інвестицій, а громадам необхідно напрацювати програми комплексного відновлення.

Відновлення — це тільки про будівництво, адже воно само по собі апріорі не зможе забезпечити розвиток громади. Головне завдання на сьогодні — закумулювати проблеми і визначити обсяг руйнувань та втрачених вигод внаслідок військових дій, щоб знати обсяг залучення можливої допомоги.

Оцінка місцевих умов відіграє важливу роль у формуванні успішних планів місцевого розвитку та політик відновлення. Дуже важливо приділити достатньо часу та ресурсів для ретельного визначення джерел місцевих конкурентних переваг.

Саме  тому  нашим сервісом є громадський аудит ефективності місцевого самоврядування та оцінку потреб у відновленні і відбудові на місцях».

фото-31.08.2022-1

Тетяна Золотухіна, експертка ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»  презентувала методику громадського аудиту ефективності місцевого самоврядування та опитувальники для комунальних підприємств, бізнесу та мешканців громад щодо пріоритетів складання Плану відновлення громади з врахуванням інтересів ВПО- влади, бізнесу та громадськості.

Запрошуємо учасників американських програм обмінів/стажувань та представників робочих груп проекту до партнерства!

Довідково:

Проект «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення ТГ», реалізується ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та у партнерстві з ГО «Доброчин» (м. Чернігів) в рамках діяльності коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Метоюпроекту є налагодження взаємодії «влада-громада» для ефективного відновлення територіальних громад (далі ТГ), що постраждали від російської військової агресії.

Географія проекту:

  • Миколаївщина: Новоодеська і Вознесенська міські та Березанська селищна ТГ.
  • Чернігівщина: Менська і Городнянська міські та Ріпкинська селищна ТГ.

Партнерами проекту також є місцеві ради вказаних територіальних громад.

Вже погоджена методика громадського аудиту, опитувальники лідерів ТГ, а також запланована серія регіональних тренінгів з питань належного урядування, місцевої демократії і проєктного менеджменту для локальних робочих груп.

Більше за посиланням: http://frgn.mk.ua/?p=13240.