Підтримати

Рекомендації. Вдосконалення системи державних закупівель

Експерти Чернігівського Центру Прав Людини представили до обговорення підсумковий документ за результатами проведеного громадського моніторингу державних закупівель в сфері освіти та круглого столу на зустрічі, яка пройшла 8 грудня в м. Чернігові.

Дискутуючи про шляхи вирішення виявлених проблем в процедурах державних закупівель, учасники пропонували своє бачення способів вирішення питань або взагалі вбачали необхідність спочатку реформувати сферу освіти чи медицини, а вже потім відповідно як  діяльність, так і відповідальних за тендерні закупівлі.

Серед учасників були представлені дві сторони тендерного процесу – замовники і потенційні учасники, тому діалог був жвавим і цікавим.

На завершення зустрічі, учасники напрацювали рекомендації по вдосконаленню процедур держаних закупівель в Управлінні освіти Чернігівської міської ради, які можуть бути використаними у своїй діяльності іншими установами.

Пропонуємо ознайомитись з ними за посиланням http://dobrochyn.org.ua/wp-content/uploads/2015/12/proposal.pdf

* * *

Метою проекту «Громадський контроль та боротьба із корупцією в сфері держзакупівель на Чернігівщині», що здійснюється Чернігівським Центром Прав Людини за підтримки Програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження», є здійснення громадського контролю за процесом державних закупівель в освітній сфері міста Чернігова.