Підтримати

У Менській громаді стартує проєкт з охорони довкілля шляхом використання форм місцевої демократії

eco

 

Центр “Доброчин” розпочинає реалізацію проєкту з розв’язання екологічних проблем Менської громади. Проєкт сприятиме участі місцевого населення у розробці змін до Стратегії розвитку громади в частині охорони довкілля.

Однією з причин незадовільного вирішення екологічних питань в Україні залишається їх не пріоритетність в порядку денному Уряду та Парламенту. Незважаючи на серйозні екологічні проблеми та наскрізний характер екологічних питань, важливішими завжди виявляються економіка, фінанси, енергетика та соціальні питання. Водночас багато екологічних питань можуть і повинні вирішуватись на місцевому рівні.

Центр “Доброчин” розробив проєкт, який покликаний допомогти з вирішенням екологічних проблем в Менській громаді, шляхом забезпечення активної участі місцевого населення.

У 2018 році у Менській громаді було затверджено Стратегію розвитку на 2018-2024 роки. У документі є розділ про вирішення екологічних проблем шляхом запобігання замулення річки Десна і налагодження системи збирання та утилізації сміття в межах громади. Але і перший, і другий пункти не вирішують причину проблем, а лише забезпечують “косметичні” зміни.

Центром “Доброчин” спільно з партнерами було проведено опитування щодо  екологічної ситуації територіальної громади. Відповідно до отриманих результатів, основними екологічними проблемами є забруднення водних об’єктів та зниження рівня води, знищення флори і фауни, виснаження ґрунтів та інші негативні для природи наслідки, які настають по причині господарської діяльності аграрних та інших підприємств.

Запропонований проєкт направлений на більш ефективну практичну реалізацію Стратегії розвитку Менської міської ОТГ в частині охорони довкілля та внесенні змін до неї. Діяльність передбачає активну участь місцевого населення у розробці змін та впровадженні Стратегії в частині охорони довкілля із використанням форм місцевої демократії, а також формує екологічну свідомість.

Також проєкт має потенціал для відтворення діяльності та поширення інформації у інших громадах.

За докладнішою інформацією звертайтесь, будь ласка, до керівника проєкту Олександра Підгорного за телефоном 0462 677 181 або електронною поштою dobrochyn@cn.relc.com

«Проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Матеріали, опубліковані на цій сторінці, є виключною відповідальністю ГО Центр Доброчин та необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу або Міжнародного фонду «Відродження».