Підтримати

В Менській громаді діти та молодь опанували правила мінної безпеки

Понад 120 дітей та молоді Менської громади опанували правила мінної безпеки та підвищили свій рівень обізнаності щодо захисту від вибухових пристроїв.

Експерти ГО «Центр Доброчин» спільно з військовослужбовцями ОК “Північ” ЗСУ провели 4 інформаційні зустрічі “Моя безпека – моя уважність” в селах Дягова, Стольне, Покровське та в місті Мена 28 – 29 вересня 2022 року.

01 02 04 05

Загалом з початку воєнних дій на Чернігівщині вилучено 44 985 вибухонебезпечних предметів. Чернігівська область нині — одна із найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами. Її величезну територію зараз розміновують. Щоб завершити цей процес, саперам можуть знадобитися роки. Діти та молодь – найбільш вразлива категорія.

07 08

Діти засвоїли та будуть дотримуватись такого алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечного предмету:

  1. Якщо ти побачиш якийсь невідомий предмет —  не підходь!
  2. Не чіпай!
  3. Обережно відійди назад по тій же дорозі!
  4. Повідом про знахідку когось із дорослих або зателефонуй за номером 101 або 102.

12 13

На завершення заходів, молодь також отримала  світлоповертаючі елементи – флікери, щоб бути також у безпеці на дорогах у темну пору доби.

#minesafety  #Dobrochyn #IRF #Mena #youth

14 16

Захід проводиться ГО «Центр Доброчин» в рамках проєкту “Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО” за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»).