Підтримати

Відновлення Городнянської громади: громадськість і влада разом формують план роботи

Сьогодні, 17 лютого, в Городнянській громаді відбулась перша, стартова зустріч Платформи громадської участі у відновленні громади. На неї прийшло більше чотирьох десятків небайдужих громадян, які ініціативно й активно обговорювали напрямки відновлення Городнянщини.
04 -5 11 13
Понад три десятки пропозицій на що саме треба в першу чергу спрямувати зусилля, щоб громада якнайскоріше відновила свій потенціал і опинилась на шляху сталого, успішного розвитку, озвучили присутні. Всі вони потім учасниками дискусії були сформовані в п»ять блоків, серед яких– економічний розвиток, розвиток туризму, благоустрій, оздоровлення та освіта.
Як зазначили організатори, проєкт розрахований на тривалу роботу і такі зустрічі, в ході яких у подальшому обговорюватимуться написання можливих проєктів для реалізації й залучення донорських коштів для їх втілення в життя, продовжуватимуться. Експерти також надаватимуть практичну допомогу в підготовці й написанні обраних проєктів.
Нагадаємо, що в листопаді 2022 року в Україні розпочався проєкт «Зміцнення соціальної згуртованості та заснування суспільного договору у постраждалій від війни Чернігівській області», в якому співпрацюють міжнародна організація ПАКС (Нідерланди), ГО «Центр Доброчин», Український центр «простір Гідності» та Український інститут Національної пам’яті за фінансової підтримки програми МАТРА (Нідерланди).
Під час сьогоднішньої зустрічі городнянці познайомились з керівницею проєкту Сінтою Депондт – щоправда, по відеозв’язку, оскільки сама вона не мала змоги приїхати в Городню саме зараз, але пообіцяла, що в рамках наступних візитів обов’язково познайомиться з Городнянщиною та її людьми, а також поспілкувались з вже добре відомими в нашому регіоні іншими проєктами експертами Олександр Підгорний та Nataliya Drozd. Активну участь в обговоренні проблем громади взяв і міський голова Андрій Богдан.
Всі учасники активно генерували ідеї і тепер до наступної зустрічі думатимуть над їх конкретизацією. Радує, що в громаді стільки небайдужих людей, серед яких і молодь, які в співпраці з місцевою владою і партнерами, готовими надавати допомогу, замислюються над розвитком громади і її майбутнім.