Підтримати

Менська ОТГ працює над підвищенням якості освіти в громаді

Експерти Центру Доброчин, керівництво та працівники відділу освіти Менської міської ради шукали відповіді на питання «Як забезпечити повноцінну освіту усім дітям громади?» та можливості оптимізації шкільної мережі для реформування системи освіти в Менський ОТГ під час інформаційної зустрічі, яка пройшла 02 листопада 2018 року в місті Мена.

В Менській об’єднаній територіальній громаді триває процес створення нового освітнього простору. Як показує сьогоднішня практика роботи громад, питання якості освіти наразі є в центрі серйозних дискусій з вчителями, батьками, місцевими депутатами та іншими зацікавленими сторонами. І тільки завдяки вже розпочатої освітній реформі можна забезпечити однаковий доступ до якісної середньої освіти усім жителям, як маленьких сіл, так і центрів територіальних громад.

До процесу реформування освіти в громаді експерти Чернігівського Ресурсного центру з розвитку місцевої демократії (РЦ), який діє на базі ГО «Центр Доброчин», планують залучити всі зацікавлені сторони (мешканців громади, місцеву владу та вчителів) та враховувати регіональні особливості Менської ОТГ.

Ефективна комунікація із зацікавленими сторонами забезпечить їх активну участь у формуванні Сценарію оптимізації освітньої мережі.  Спілкування і залучення громади насправді є складним завданням, але воно є надзвичайно важливими для запобігання конфліктів у майбутньому і врахування інтересів всіх зацікавлених сторін.

Спільно ми зможемо правильно розставити акценти у питанні розвитку шкільної мережі:

ОПТИМІЗУВАТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИ ЯК Є!

Метою проекту «Управління конфліктом в громадах для якісних змін», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програми МФВ «Демократична практика”, є діалог і залучення громадян до участі в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.  

authority01 authority07 authority08 authority12 authority14 authority24