Підтримати

Молодь Ріпкинської та Городнянської громад знає як впливати на розвиток своєї громади

 

Представники Молодіжних рад Городнянської та Ріпкинської громад навчились відстоювати та просувати свої інтереси на тренінгах, які провів Центр «Доброчин» 20 та 21 грудня 2021 року.

Молодь хоче проявляти ініціативу, самостійно пропонувати рішення та втілювати свої проєкти. Для того, щоб Молодіжні ради стали ефективними і потужними дорадчими органами, що впливають на розвиток молодіжної політики та громади в цілому, необхідно, щоб молодь розуміла, знала та вміла самоорганізовуватись і співпрацювати як між собою, так і з владою.

02 05 06 11

На навчальних заходах, члени Молодіжних рад навчились:

  • організовувати діяльність Молодіжних рад,
  • ефективно взаємодіяти з місцевою владою,
  • використовувати механізми громадської участі,
  • писати і реалізовувати суспільно-важливі проєкти,
  • отримали практичні навички, які допоможуть змінювати суспільство навколо себе.

Основною перевагою участі в тренінгу є можливість отримати Молодіжним радам фінансування на реалізацію молодіжних проєктів в громадах.

110 111 112 113

Всі заходи відбувались у невимушеній та довірливій атмосфері. «Молодь таки здатна якісно змінювати свої громади!» – так молоді люди підсумували свою напружену роботу на тренінгах.

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Розширення можливостей залучення молоді в Чернігівській області», що виконується за фінансової підтримки Європейського фонду за демократію.