Підтримати

Просвіта молоді як потужний імпульс для подолання корупції

Громадська організація «Чернігівський Центр Прав Людини» повідомляє про нову ініціативу, метою якої є формування антикорупційної свідомості та діяльності у молоді Чернігівської області.

За результатами дослідження[1], проблему корупції українці визначають третьою серед найважливіших, після військових дій на Сході та високою вартістю життя.  85.5% опитаних впевнені у надмірній поширеності корупції в українському суспільстві. При тому, рівень готовності громадян до боротьби з корупцією у Чернігівській області майже такий же, як і по країні в цілому – 32,3%.

В рамках реалізації проекту, молодь матиме змогу підвищити свій рівень правових знань щодо наслідків корупції та покращити компетенції власного правового захисту та протидії хабарництву на тренінгах. А також отримати необхідні знання з українського та міжнародного законодавства та сформувати модель поведінки щодо  боротьби з корупційними проявами в сучасних умовах на Антикорупційній школі.

Для активізації та просвіти молоді будуть проведені конкурс відео роликів, дебати, дискусії та флешмоби. Заходи будуть спонукати молодь замислилися чому необхідно знизити толерантність до корупції та мотивувати молодь до свідомої участі в антикорупційної діяльності. Долучайтесь та слідкуйте за новинами на публічній сторінці проекту  http://bit.ly/2iZlGj7 в соціальній мережі Facebook.

Громадянська освіта може змінити парадигму існуючого ставлення населення до проблеми корупції з пасивної на активну та усвідомлену і підвищить готовність населення долучатися до антикорупційної діяльності.

[1] http://www.kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=596&page=7