Підтримати

Менська громада та влада вчились ефективно використовувати інструменти місцевої демократії

 

“Роль громади в умовах децентралізації. Наявний стан та перспектива розвитку асиметричних ОТГ із залученням ініціативної громадськості”- таку назву мав   просвітницький семінар, який провів Чернігівський Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії для членів ініціативних груп, громадських активістів та представників місцевої влади Менської ОТГ 24 квітня 2018 року у місті Мені.

Під час заходу була надана інформація як

  • підвищити поінформованість та активність членів громади та влади,
  • забезпечити сталий рівноправний розвиток всіх територій ОТГ,
  • доступ до бюджетних ресурсів
  • та включення у процес прийняття рішень.

Велику зацікавленість проявили активісти до використання механізмів безпосереднього народовладдя, а саме:  через місцевий референдум, загальні збори членів територіальної громади, участь у роботі наглядових рад комунальних підприємств, місцеві ініціативи, громадські слухання, громадську експертизу, проведення масових вуличних заходів, участь у роботі колегіальних органів місцевого самоврядування для захисту прав та інтересів мешканців Менської ОТГ.

Відкритість та прозорість діяльності органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб та депутатів як невід’ємна характеристика здійснення управління в інтересах громади.

Метою проекту «Посилення комунікації та спроможності в ОТГ Чернігівщини», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програмної ініціативи МФВ «Демократична практика”, є зміцнення потенціалу місцевих громад та місцевої влади ефективно взаємодіяти в процесі побудови спроможних і рівноправних громад.

 20180424_124244 Mena_seminar 008 Mena_seminar 009 Mena_seminar 010