Підтримати

Молодь Ріпкинської громади знає як просувати свої ідеї та проекти

23 листопада в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад» для молоді Ріпкинської громади провели тренінг з адвокації.

Учасники вчилися визначати питання, вирішення яких дасть змогу активізувати мешканців громади та залучити їх до активного способу життя.

received_3650507225185525 received_636283675249089

Під час практичних завдань:

– опрацювали кілька компонентів адвокаційної кампанії;

– шукали дієві способи залучення людей, адже основною проблемою учасники визначають низький рівень активності через стреси та невизначеність.

В ході тренінг дискутували щодо прийняття рішень та можливості впливати на такі рішення, а також визначали на кого має бути направлена інформаційна складова, та як формувати імідж кампанії.

Учасники отримали робочі матеріали, завдяки яким можуть самостійно опрацьовувати визначені напрямки.

received_3520166768243247 received_3545164902411431

Розглянули та проаналізували вже проведені адвокаційні кампанії прямої дії, які досягли успіху та вплинули на позитивні рішення.

За словами однієї з учасниць, що вперше дізналась про те що таке адвокація, захід був цікавим та корисним і було б добре аби така практика продовжувалась для формування відповідального та зацікавленого у розвитку суспільства.

– Активні та позитивні, з великим потенціалом молоді люди – рушійна сила громади, – зазначають у ГО «Чернігівський Центр Прав Людини», яка є виконавцем проєкту.

Нагадаємо, що проект реалізується у Менській, Бахмацькій, Ріпкинській, Городнянській та Добрянській громадах Чернігівської області.

Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Чорноморського фонду регіонального співробітництва, який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів, в рамках проекту «Залучення молоді для ефективного відновлення прикордонних громад», який виконує ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».