Підтримати

Новобілоуська громада на Чернігівщині розроблятиме план відновлення і розвитку

6 грудня відбулось перше засідання робочої групи з питань відновлення та розвитку Новобілоуської громади.

Відкрив захід  сільський голова Дмитро Федоров, який наголосив на важливості розробки плану відновлення та розвитку: наша робоча група створена з метою визначення основних потреб та пріоритетів відновлення та розвитку громади, яка була окупованою і має багато руйнувань.

Кабінет Міністрів України затвердив порядок визначення територій відновлення, а також порядки розробки, реалізації та моніторингу планів відновлення та розвитку регіонів і окремих територіальних громад. Відповідна постанова була підготовлена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури  і схвалена на засіданні Уряду 18 липня 2023 року.

RemasterDirector_1a5c03258

1

«Наразі важливо, щоб орган місцевого самоврядування визначав, консультуючись із широкою громадськістю (включаючи ВПО, ветеранів, молодь, тощо), які їхні ключові пріоритети та якою є місцева експертиза, що може бути включена в план відновлення. Дуже важливою є якість процесу відновлення та довіра до нього.» – продовжила розмову експерт проєкту Наталія Дрозд.

Експерт проєкту Микола Силенко ознайомив присутніх з вимогами чинного законодавства щодо написання та затвердження плану відновлення та розвитку громади. Також він наголосив на важливості долучення до роботи широкого кола представників громади: гарні плани з’являються за умови максимального залучення активних мешканців громади до їх написання, а тому маємо створити майданчик для врахування інтересів різних соціальних груп.

5 4 3

Під час засідання члени робочої групи обговорили подальші кроки щодо етапів реалізації проєкту.

Діяльність проводиться ГО «Центр Доброчин» в рамках проєкту «Забезпечення участі громадян для ефективного відновлення Новобілоуської громади Чернігівської області»  за  підтримки  Міжнародного Фонду «Відродження», програма «Демократія та належне врядування».