Підтримати

У Мені пройшов тренінг по запровадженню інструментів місцевої демократії

26 квітня 2018 р. відбувся тренінг по запровадженню інструментів місцевої демократії на території Менської ОТГ для  представників місцевої влади та активістів.

Керівник Ресурсного центру з розвитку місцевої демократії Олександр Підгорний  представив поняття та види форм безпосереднього народовладдя, які сьогодні присутні в Україні.

Представників влади вчились враховувати думку громадськості через запровадження інструментів місцевої демократії – місцевий референдум, загальні збори членів територіальної громади, участь у роботі наглядових рад комунальних підприємств, місцеві ініціативи, громадські слухання, громадську експертизу, проведення масових вуличних заходів  та інші.

А населення вчилось висловлювати свої думки та позиції правовими методами.

Проект Статуту Менської ОТГ був представлений як ефективний засіб саморегуляції об’єднаної територіальної громади та регламентація відносин між громадою та місцевою владою і який змінить сам підхід до управління та реалізації  механізму безпосереднього народовладдя.   І значну вагу в ньому набуває саме вміння представників старостинських округів, міської влади та громадськості співпрацювати і шукати  інструменти співробітництва, що дозволить ефективніше та комплексніше вирішувати проблеми громад на території Менської ОТГ.

Впровадження механізмів демократії участі на місцевому рівні надасть членам об’єднаних територіальних громад реальну можливість вливати на розвиток сталості та спроможності асиметричних громад. Подібна діяльність допомагає громадянам усвідомити себе суб’єктами місцевої політики і розвиває їх відповідальність та ініціативність.

Метою проекту «Посилення комунікації та спроможності в ОТГ Чернігівщини», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програмної ініціативи МФВ «Демократична практика”, є зміцнення потенціалу місцевих громад та місцевої влади ефективно взаємодіяти в процесі побудови спроможних і рівноправних громад.

train_Mena 004 train_Mena 006 train_Mena 014 train_Mena 018 train_Mena 022 train_Mena 025 train_Mena 027 train_Mena 029 train_Mena_36 train_mena37